AT PAPYRUS RECYCLING IS STILL PART OF THE GAME!

Wij zijn geïnformeerd door Arjowiggins Graphic Paper dat er spijtig genoeg geen doorstart komt van haar Franse fabriek Bessé-sur-Braye, de fabriek Le Bourray wordt overgenomen door het Franse CGMP en de pulpfabriek Greenfield is aangekocht door Wepa. Als Papyrus betreuren wij dit zeer. Dit betekent dat wanneer onze voorraden uitgeput zijn wij de gerecycleerde kwaliteiten CyclusOffset, CyclusPrint, BalancePure®Offset en -Preprint en BalanceSilk® van deze fabrieken niet meer kunnen leveren.

Onze belangrijkste prioriteit is en blijft om u als klant te ondersteunen en informeren wij u middels deze nieuwsbrief over ons zorgvuldig samengesteld alternatief en nieuw assortiment gerecycleerd papier. 

De nieuwe kwaliteiten die wij direct kunnen leveren zijn:

RecyStar® Nature; een natuurwit offset en preprint-papier (CIE 90).
Gemaakt van 100% gerecycleerde vezels en beschikbaar in gramgewichten van 70 t/m 300 g/m2.

RecyStar® Polar; een wit offset en preprint-papier (CIE 133).
Gemaakt van 100% gerecycleerde vezels en beschikbaar in gramgewichten van 70 t/m 300 g/m2.

BalancePure® BA; een hoogwit offset en preprint-papier (CIE 148).
Gemaakt van 100% gerecycleerde vezels en beschikbaar in gramgewichten van 80 t/m 350 g/m2.

 

BalancePure®Offset en -Preprint vervangen wij voor het BalancePure® (CIE 150) en net als voor alle andere kwaliteiten die hierboven vermeld staan, zijn de gramgewichten 80, 90 en 100 g/m2 standaard preprint geschikt. De voorraad zal tussen eind april en midden mei binnenkomen, afhankelijk van het gramgewicht. Voor aanmaak vragen kunt u nu al bij ons terecht.

Voor de kwaliteit BalanceSilk® kunnen wij u de RecySatin® aanbieden af magazijn; een wit gestreken offsetpapier (CIE 121), gemaakt van 100% gerecycleerde vezels en beschikbaar in gramgewichten van 90 t/m 300 g/m2. Anders bestaat er hiervoor ook nog de variant 60% gerecycleerd, beschikbaar vanuit aanmaak. Wat betreft de CyclusPrint® moeten we helaas melden dat we nog geen concreet alternatief hebben

Tot slot zijn wij als Papyrus blij u te mogen informeren dat wij een overeenkomst zijn aangegaan met de Oostenrijkse papierproducent Lenzing Papier GmbH om deze ongestreken gerecycleerde kwaliteiten in de Benelux te leveren. Lenzing Papier GmbH is gespecialiseerd in het produceren van ongestreken gerecycleerde papierkwaliteiten en is zelfvoorzienend in zijn eigen pulpproductie.

Voor meer informatie, neem contact op met uw vaste Papyrus-contactpersoon of +31 88 65 65 222 en wij ondersteunen u in het vinden van een passende oplossing en/of alternatief.