Oppdatering: Ekstraordinær mangel på regn reduserer papirproduksjonen på Nymölla Millpå Nymölla Mill

 

22. oktober 2018

Regnet i lokalområdet ved Nymölla er fortsatt uteblitt. Nymölla bruker normalt 60.000 liter pr. minutt til produksjonen. Det er vann som renses og gjenbrukes, før overskytende vann ledes ut i Østersjøen.

På grunn av manglende vanntilførsel kan Nymölla kun levere 50% av den normale produksjonen. Det betyr, at vi kun får levert 50% av våre normale bestillinger i oktober og november. For å få mest mulig papir ut av produksjonen, produseres det kun 80 g/m2 A4 uten hull, pakket á 500 ark.

Det forventes, at det skal falle min. 150 mm regn, før vannstanden stiger. Men der er mange usikkerheter i beregningene, da det ikke tidligere har vært vannmangel på Nymölla, siden fabrikken ble bygget i 1970’ årene. Ifølge værutsiktene forventes det å falle 40 mm de neste 14 dagene. Stora Enso gjør hva de kan for at produsere papir, men denne merkelige situasjonen er dessverre underlagt force majeure.

 

8. oktober

Stora Enso Paper OY har informert om at Nymölla Mill i Skåne, som produserer papirseriene Plano, SKY og Multicopy, for øyeblikket opplever en usedvanlig situasjon på grunn av mangel på nedbør. Det utelatte regnet betyr, at den elven som levererer vann til papirproduksjonen, ikke har den vanntilførsel som kreves for å produsere papir på full kapasitet.

Stora Enso understreker, at de gjør alt, som står i deres makt for at få maksimalt utbytte av den nåværende vanntilførselen, men at det i øyeblikket er uvisst, når papirfabrikken igjen kan produsere på full kapasitet.

Grunnet Nymöllas størrelse og produksjonskapasitet i Europa, er det dessverre ikke mulig å erstatte den manglende papirproduksjon. Stora Enso beklager naturligvis situasjonen, som er resultatet av naturens krefter og derfor underlagt force majeure.

Ved spørsmål kontakt:

Salgsdirektør Arild Wennberg
mobil +47 917 83 601
e-mail arild.wennberg@papyrus.com

 

 

 

Papyrus e-Shop instruksjonsfilm

Vis instruksjonsfilm (engelsk)

 

Papyrus Dummyshop

Bestill prøve eller dummy