Miljövänliga PVC-fria folier - vi utökar sortimentet!

Det finns många fördelar med att använda PVC-fri folie för dina uppdrag. Vi har därför gjort ett medvetet val: Det ska vara enkelt för dig att välja PVC-fria produkter. En viktig fördel är att PVC-fria folie tillverkas på ett miljövänligt sätt. Med vårt sortiment av PVC-fria folier kan du stärka din – eller dina kunders – gröna profil med hjälp av skär-, tryck-, fönster-, golv- och wrappingfolier samt tapetfolie. Se tre nya spännande produkter nedan:


Spara på miljön - köp PVC-fri folie
 
 • Fri från PVC
  100% klorfri
 
 • Fri från lösningsmedel
  Inget lösningsmedel i limmet
 • Fri från ftalater
  Inga mjukgörare (i enlighet med EU-direktiv tiv 2005/84/EG)
    
 • Ren återvinning
  Inga skadliga gaser släpps ut, när materialet bränns
 • Brandhämmande
  B1 europeisk standard EN13501
   
 
 • Lägre energiförbrukning
  40% lägre energiförbrukning än vid PVC-tillverkning
 • Lägre koldioxidutsläpp
  80% lägre koldioxidutsläpp än vid PVC-tillverkning
 
 • Lägre förbrukning av naturgas
  99% lägre naturgasförbrukning än vid PVC-tillverkning

 

   
         
NYHET / Printfolie
Grafiprint GEF, Hightack GEFHTLX
GEFHTLX är en PVC-fri vit, matt hightack folie för väggdekoration. B1 brandhämmande, krympfri. Kan printas med latex- och UV-bläck. Endast för inomhusbruk.
Se art.nr. 88347082
Se art.nr. 88347083
  NYHET / Wrappingfolie
Grafiprint PU folie
PU50C är en PVC-fri vit, blank PU-folie för bilfoliering. Extremt flexibel, kanaler i limmet och ultraflyttbar under montering. Kan printas med ecosolvent- och UV-bläck.
Se Grafiprint PU folie på Papyrus e-Shop
  NYHET / Laminat
Grafiprint PU laminat
LAMPU38 är ett blankt, PVC-fritt 38-my laminat med 6 års hållbarhet.
Rekommenderas för Grafiprint PU-folie.
Se Grafiprint PU laminat på Papyrus e-Shop

 

Se hela vårt PVC-fria sortiment här:

Grafitack GEF Colour

PVC-fri skärfolie i 70 my med semipermanent lim, för inom- och utomhusbruk. Folien är extremt flexibel och krymper väldigt lite. GEF-serien har upp till 5 års hållbarhet och finns i 33 farger, en matt fullfärgsserie.

Grafitack GEF Etched

PVC-fri glasdekorationsfilm med sandblästrad effekt i 100 my. EFTR har ett permanent klister och kan monteras med vatten. EFTRX01 har kanaler i det avtagbara limmet, kan inte monteras med vatten. Upp till 4 års hållbarhet.

Grafiprint GEF PVC free

Grafiprint GEF-serien är en matt, vit PVC-fri film för plana ytor. Den har ett semi-permanent lim eller ett high tack lim. GEF passar perfekt för alla typer av inomhusapplikationer på plana ytor och kortvariga utomhusapplikationer. GEFLX och GEFLXHT är för latex- och UV-bläck, GEFES är för Eco Slovent-bläck och GEFUV är för UV-bläck.

 

Grafiprint PU Laminat

PVC-fritt PU-laminat för bildekor, transparent, blankt, 38 my. Upp till 6 års hållbarhet. Rekommenderad folie är Grafiprint PU wrapping film.

Drytac® SpotOn Syntac

Drytac Spot On Syntac är en PVC-fri matt, vit, PP-folie för korttidsbudskap på plana ytor. Det avtagbara adhesivet är coatat som små prickar. Det ger enkel, snabb montering och lätt att ta bort. Tillsammans med Drytac Ecotex Floor laminate skapar man ett PVC-fritt golvbudskap med R10 antislip.

Drytac® Interlam Ecotex

Drytac Interlam Ecotex är ett PVC och phtalate fritt, PP, golvlaminat med textuerad yta. Laminatet är R10 godkänt.

 

Grafiprint PU Wrapping film   

Vit, blank, PVC-fri folie i 50 my för bildekor. Folien har ett grått, permanent AirEscape-lim som garanterar snabb och problemfri montering. Grafiprint PU är flyttbar under montering och har låg initial vidhäftning.