Förvandlar restmaterial till 10 vackra färger

Ett ekologiskt papper med en historia: Gmund Used tillverkas nämligen av 100 % använt papper. DIP (deinked pulp) används vid tillverkningen av Gmund Used, vilket gör att kasserat papper förvandlas till högkvalitativt designpapper. Gmunds allra senaste produktidé är ett papper som både är 100 % återvunnet och oöverträffat när det gäller styrka och estetik. Gmund Used finns i 10 moderna färger, som alla har en slående färgkvalitet och matt yta – den perfekta partnern för autentisk kommunikation.

Estetisk hållbarhet för det gröna lilla extra

Återvunnet papper har många fördelar. Det skyddar miljön och sparar värdefulla resurser. Gmund är engagerad i hållbarhet. Därför är Gmund Used tillverkat av 100 % återvunnet papper:

  • 80 % kommer från högkvalitativ FSC®-certifierad återvunnen massa.
  • 20 % består av förpackningsavfall som samlas in på plats på Gmund och sorteras efter typ för att sedan användas i papperstillverkningen

Denna metod tar bort en stor del av de utsläpp och biprodukter som skapas av vanliga återvinningsmetoder och kräver mindre kemikalier, mindre vatten, mindre energi och mindre transporter. All elektricitet är 100 % vattenkraft. All oundviklig koldioxid kompenseras till vindkraftsprojekt i Sydamerika.

Jämfört med att producera papper från nyfiber är fördelarna stora::

40%
mindre vatten
50%
mindre energi
60%
mindre CO²

Gmund Used är Cradle to Cradle-Certified® färgat återvunnet papper och har uppnått guld eller silver i alla fem kategorierna på poängkortet och det högsta betyget för produktcirkularitet, ren luft & klimatskydd och social rättvisa.

Läs mer i produktkatalogen:

Vill du känna och uppleva Gmund Used?

Välkommen att höra av dig till oss:

* order.se@papyrus.com
) 020 255 255

Mångsidig och stark

Gmund Used är ett återvunnet papper med ovanligt hög hållfasthet, vilket gör att det lämpar sig utmärkt för förpackningar, påsar, hängeetiketter, broschyrer, foldrar, inbjudningar, omslag, gratulationskort etc och för alla nedan tryckmetoder:

  • Offsettryck
  • Boktryck
  • Screentryck
  • Blindpräglad prägling
  • Hot-folierad stämpling
  • Stansning

De innovativa färgerna i Gmund Used-serien erbjuder en mängd moderna och fräscha alternativ för hållbara tryckprodukter. De är helt unika - och betydligt mer attraktiva - än de trista grå breven som vi alla får från skatteverket. Gmund Used  uppfyller alla krav på framtidens papper.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.