Afvalstoffen omzetten in 10 prachtige kleuren

Een ecologisch papier met een geschiedenis: want Gmund Used is gemaakt van 100% gebruikt papier. DIP (ontinkte pulp) wordt gebruikt bij de productie van Gmund Used, waardoor afgedankt papier wordt omgezet in hoogwaardig Gmund designpapier. Onze nieuwste productdoorbraak is een papier dat zowel 100% gerecycled is als weergaloos in kracht en esthetiek. Verkrijgbaar in 10 samengestelde en nieuwe kleuren, elk met een opvallende en stofachtige matte afwerking. Gmund Used is de perfecte partner voor authentieke communicatie.

Esthetische duurzaamheid voor het groene iets speciaals

Gerecycled papier heeft veel voordelen. Het beschermt het milieu en bespaart waardevolle hulpbronnen. Gmund zet zich in voor duurzaamheid. Daarom is Gmund Used gemaakt van 100% gerecycled papier:

  • 80% afkomstig van hoogwaardige FSC®-gecertificeerde gerecyclede pulp.

  • 20% bestaat uit verpakkingsafval dat ter plaatse in Gmund wordt gegenereerd, wordt ingezameld en gesorteerd op soort en wordt ingevoerd in onze papierproductie.

Deze upcycling-benadering verwijdert veel van de emissies en bijproducten die worden gecreëerd door standaard recyclingmethoden, waardoor er minder chemicaliën, minder water, minder energie en minder transport nodig zijn. Alle elektriciteit is 100% waterkracht. Alle onvermijdelijke CO2 wordt gecompenseerd in windenergieprojecten in Zuid-Amerika.

Vergeleken met het produceren van papier uit nieuwe vezels, zijn de voordelen groot:

40%
minder water
50%
minder energy
60%
minder CO²

Gmund Used is Cradle to Cradle Certified® gekleurd recyclingpapier, dat goud of zilver behaalde in alle vijf de scorecardcategorieën en de hoogste beoordeling kreeg op het gebied van productcirculariteit, schone lucht en klimaatbescherming en sociale rechtvaardigheid.

Bestel nu:

Wil je Gmund Used ontdekken?

Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon:
stock.be@papyrus.com
+32 2 529 85 11

Veelzijdig en sterk

Gmund Used is gerecycled papier met een ongewoon hoge sterkte, dus het is bijzonder geschikt voor verpakkingen, tassen, hangtags, brochures, folders, mailings, omslagen, wenskaarten en meer, en voor elk van de volgende drukmethoden:

  • Offset drukken
  • Hoogdruk
  • Zeefdruk
  • Blinddruk
  • Foliedruk
  • Stansen

De innovatieve kleuren in de Gmund Used-collectie bieden veel moderne, frisse toepassingen voor duurzaam geproduceerd drukwerk. Ze zijn totaal anders – en veel mooier – dan de grauwgrijze brieven die we allemaal van de belastingdienst krijgen. Gmund Used recycled paper voldoet aan alle eisen voor het papier van de toekomst.