Termékdíj információk

Tisztelt Partnerünk!

A környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvénnyel (a továbbiakban „Ktdt.”) és annak végrehajtási rendeletével (a továbbiakban „Végrehajtási rendelet”) kapcsolatban kiadott tájékoztatáson kívül az alábbiakra szeretnénk külön felhívni a figyelmüket.
A Ktdt. 3. § (1) bekezdése alapján környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség keletkezik az általunk forgalmazott termékek meghatározó körén (amiket a Ktdt csomagolószernek minősít). A termékdíj ÁFA alapot képez, és azt a számlán a törvényben előírt formai követelmények szerint külön fel is kell tüntetnünk.
Az Önöktől kapott visszajelzések alapján a következőket szeretnénk a törvényből kiemelni, összefoglalva azokat a lehetőséget, mely alapján megtehetjük azt, hogy a termékdíjat NE számlázzuk ki Önök felé. Ha Önök:

1. NYILATKOZNAK felénk (a törvény pontosan előírja, hogy mikor lehet nyilatkozni)

  • - nyilatkozatot abban az esetben tehetnek, ha az Önök által alapanyagként vásárolt termékből nem csomagolást állítanak elő

2. vagy, ha szerződéssel ÁTVÁLLALJÁK a díjfizetést (a törvény nevesíti, hogy ez milyen esetekben lehetséges)

Átvállalási szerződést az alábbi esetekben tudnak kötni:

  • a) ha a megvásárolt termékdíj köteles termék legalább 60%-át külföldre értékesíti,

  • b) ha bérgyártó,

  • c) ha a 1234/2007/EK rendelet szerinti mezőgazdasági termelői szerveződésen keresztül forgalomba hozott termékdíj köteles termék esetén a termelői szerveződés,

  • d) ha a csomagolószer változatlan formában és állapotban vagy más kiszerelésben továbbértékesíti, mint első belföldi vevő,

  • e) ha csomagolást hoz létre a csomagolószerből,

  • f) ha a csomagolóanyagból anyagában, méretében, megjelenésében tovább feldolgozott csomagolószert állít elő,

  • g) ha a 3920 vámtarifaszám alá tartozó csomagolóanyagot változatlan formában és állapotban, vagy más kiszerelésben, kiskereskedelmi értékesítési

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre a rendeléskor Önöktől a Ktdt-nek megfelelő Nyilatkozat vagy Átvállalási szerződés, kötelesek vagyunk 2012. január 01-től a termékdíjat a Végrehajtási rendeletben rögzített termékcsoportokra kiszámlázni.

Kérdéseivel kérjük, keresse az Önnel kapcsolatban álló munkatársainkat, vagy jelzését küldje el email-en a termekdijhu@papyrus.com címre.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.