2023-11-04

Fókuszban a szintetikus nyomathordozók 


A szintetikus nyomathordozók két világ legjobb tulajdonságait ötvözik: a hagyományos cellulóz alapú papír nyomtathatóságát, megjelenését és tapintását a szintetikus fóliák robusztusságával és tartósságával.  

A szintetikus nyomathordozókat különböző szintetikus szálakból állítják elő, néha cellulózszálakkal kombinálva, és ez teszi a szintetikus termékeket rendkívül ellenállóvá pl. a szakadással, a hajtogatással, a nedvességgel, a hőmérséklet-változásokkal és a vegyi anyagokkal szemben. 

A szintetikus nyomathordozókat akkor használják, ha a cellulózszálakból készült papírok már nem felelnek meg kellőképpen a végtermékkel szemben támasztott követelményeknek. Például a tengeri térképeknek és a túratérképeknek víz- és szakadásállónak kell lenniük, a személyi igazolványoknak és dokumentumoknak különösen ellenállónak kell lenniük az öregedéssel szemben, a karbantartási kártyáknak vagy a szerszámkatalógusoknak pedig ellenállónak kell lenniük az olajjal és a vegyi anyagokkal szemben. Senki sem akarja elveszíteni a karszalagját egy zenei fesztiválon, vagy nem akarja, hogy a maratonon célba éréskor már ne legyen rajta a rajtszám.

Olajálló
Olajálló
Az általunk forgalmazott termékek közül több ellenáll különféle olajoknak. Ezek az anyagok mind ipari-, mind magáncélú felhasználásra alkalmasak, akár tölcsérként, ha után kell tölteni a motorolajat.
Vízálló
Vízálló
A papír és a nedvesség nem jönnek jól ki egymással. Szerencsére a szintetikus anyagok jól bírják a vízet és a nedves környezetet, így remekül helytállnak kültéri felhasználás esetén, vagy olyankor, ha közvetlen víz éri őket. 
Tépésálló
Tépésálló
Igazolványok, karszalagok, tanúsítványok rajtszámok mind olyan nyomtatott anyagok, ahol a tartósság és tépésállóság rendkívül fontos. Ezekre a felhasználásokra a legjobb megoldás a szintetikus anyagok használata. 

Ismerje meg termékválasztékunkat a szintetikus nyomathordozó kategóriában:

PICOFILM®
PICOFILM®
Szintetikus nyomathordozók, poliészter alapú, fehér, száraz toneres rendszerekhez, HPI rendszerekhez, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Plus
YUPO® Plus
A YUPO® Plus polipropilén alapú szintetikus nyomathordozó, fehér, két oldalt mázolt simított felülettel, ofszet- és szitanyomtatáshoz. Mindkét oldalon nyomtatható sztenderd ofszet festékkel. Nagyon tartós, víz- és tépésálló, hőtűrő. Ellenáll a kémiai anyagoknak és ásványi olajoknak. Selyemmatt felületű, kiváló képvisszaadási képességekkel rendelkezik és gyorsan szárad nyomtatás után. UV ofszet nyomtatásra nem alkalmas.
YUPO® Blue
YUPO® Blue
Szintetikus nyomathordozó, polipropilén alapú, fehér, simított felület, HPI rendszerekhez, bi-oxiálisan orientált fólia, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako Blue
YUPO® Tako Blue
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PP alapú fólia, fehér, simított felület, HPI rendszerekhez, bi-oxiálisan orientált fólia, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako (Laser/UV)
YUPO® Tako (Laser/UV)
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PET alapú fólia, fehér, simított felület, bi-oxiálisan orientált fólia, száraz toneres rendszerekhez, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako (Offset/Screenprint)
YUPO® Tako (Offset/Screenprint)
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PP alapú fólia, fehér, simított felület, bi-oxiálisan orientált fólia, ofszet és szita nyomtatásra, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
Teslin®
Teslin®
Szintetikus nyomathordozók, polietilén alapú, fehér, simított felület, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
Pretex® KL50
Pretex® KL50
Szintetikus nyomathordozók, cellulóz és szintetikus rostok keveréke, fehér, mázolt, matt felület, impregnált, magas szakítószilárdság, vízálló
neobond®
neobond®
Szintetikus nyomathordozók, cellulóz és szintetikus rostok keveréke, fehér, mázolt, matt felület, impregnált, magas szakítószilárdság, vízálló
Új
Monotex® Laser
Monotex® Laser
Szintetikus nyomathordozó, egy rétegű, polielilén alapú, fehér, mázolt, matt felület, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló, és jó méretstabilitással rendelkezik. Kifejezetten száraz toneres digitális nyomtatásra ajánlott, de alkalmas ofszet, UV ofszet, flexo és termal transzfer nyomtatásra is.
Új
Tritex®
Tritex®
Szintetikus nyomathordozó, több rétegű, kompozit anyag PET / PP film 2 papír réteg között, fehér, mázolatlan, matt felület, magas tépési ellenállás, vízálló. Egyesíti a papír és a fólia előnyös tulajdonságait, mert úgy nyomtatható mint egy papír, olyan a tapintása, mit a papírnak, de strapabíróbb annál.

Mintaszett


A felhasználási lehetőségek végtelenek, és az egyéni kreativitásnak nincsenek határai. Hogy megkönnyítsük az Ön életét, a Papyrus létrehozott egy mintamappát, amely inspirációs forrásként szolgál. Különböző alkalmazásokat és a Papyrus által forgalmazott termékcsaládok áttekintését tartalmazza.

(A mappa nem tartalmazza a Papyrus Hungária által forgalmazott összes minőséget!)

Figyelem!

Az anyagtól, a nyomtatási eljárástól és a festékrendszertől függően a gyártás és a további feldolgozás során figyelembe kell venni a különleges tulajdonságokat és sajátosságokat.  Javasoljuk a gyártás előtt a Papyrus szakembereivel való konzultációt, a gyártó nyomtatási és utómunkafolyamatokra vonatkozó utasításainak betartását, valamint próbanyomatok készítését.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.