g

Genotherm: különböző műanyagokból készült, sima vagy érdesített felületű, két oldalán nyitott műanyag tasak. Megkönnyíti a gyakran használt, de lefűzésre nem kerülő iratok védelmét, rendszerezését.
GC karton: (Geschtrichener Chromocarton) Elsődleges rostból készült 3 rétegű grafikai karton, GC1 fehér, GC2 krém hátoldallal. A középső réteg fehérített facsiszolat, ami a jó merevséget biztosítja
GCR: UCR az Under Color Removal angol szavak rövidítése, mely egy szín szétválasztási metódus, ami azt jelenti, hogy csökkentik a színes festékek mennyiségét ott, ahol azok egymásra nyomva a megjelenített kép sötét részeit adják. A sötét részeket ehelyett fekete festékkel töltik ki, ílymódon csökkentve a teljes festékmennyiséget és ezzel ugyan olyan vagy még jobb minőséget elérve, mint korábban. Napjainkban, a számítógépek segítségével, még egy lépéssel tovább mehetünk, az ún. GCR felé (Grey Component Replacement), színvisszavételi technikák gyűjtőnevének rövidítése, ami a "szürke komponensek helyettesítését" jelenti, egyenlő arányú cián, magenta és sárga színek használatával. Ez azt jelenti, hogy az összesen felhasznált festék mennyisége tovább csökken, így a színek elkenődésének esélye is, csakúgy, mint a száradási idő. Ez elsősorban a mázolatlan papíroknál jelent előnyt.
GD karton: (Geschtrichener Duplex) mázolt duplex szürke hátoldallal. GD 1, 2, 3 a hátoldal árnyalát jelöli. 2 rétegű, válogatott és vegyes hulladékpapírból, az alsó rétegben kb. 10% facsiszolattal.
GSM: (grams per square metre) gram per négyzetméter, felülettömeg
GT karton: (Geschtrichener Triplex) mázolt triplex karton. GT1 fehér hátoldallal, GT2, 3 manila hátoldallal. 3 rétegű, válogatott és vegyes hulladékpapírból, a középső réteg vegyes hulladékpapír és facsiszolat kb. 20%-ben, ami a jó mechankai tulajdonságokat biztosítja. GT4 kraft hátoldallal.
GTO: (Grosser Tiegel Offset) Heidelberg íves ofszetgéptípus jele.
 

Papyrus Árlista

Töltse le a Papyrus Hungária Zrt. aktuális árlistáit.

Tovább

 

FSC - PEFC

Tovább

 

Hírek

Olvass el akutális híreinket.

Tovább