A PAPYRUS HUNGÁRIA Zrt. az Optigroup csoport tagja, 1998 óta működik Magyarországon, mint az egyik vezető multinacionális papírnagykereskedelmi vállalat.

1998 márciusában a svéd Stora cég megvásárolta a hazai piacon jól ismert Papírker Rt.-t. Ekkor a cég neve STORA PAPIRKER Rt.-re változott, és ezzel együtt nem csak a cég felépítése, de filozófiája is megváltozott. 1999. október 15-én a vállalat ismét nevet változtatott. Erre azért volt szükség, mert a StoraEnso csoport tagjaként vállalatunk is felvette az egységes arculatot és nevet, a csoport más tagjaihoz hasonlóan. A StoraEnso kereskedelmi hálózatát egész Európában Papyrus-nak hívták, így lett vállalatunk PAPYRUS HUNGÁRIA Kereskedelmi Rt., később Zrt. 2005-ben a StoraEnso megvásárolta a német Schneidersöhne papírnagykereskedelmi csoportot, melynek magyarországi leányvállalata 2006-ban olvadt be a PAPYRUS HUNGÁRIA Zrt.-be, ami egy nagyságrendi cég- és piaci részesedés növekedést hozott. 2008-ban a StoraEnso eladta a Papyrus csoportot 3 svéd pénzügyi befektető csoportnak (Altor, Trion, Roosgruppen). Anyavállalatunk a Papyrus AB amely az Optigroup AB cég 100%-os tulajdona. OptiGroup csoporton belül a Papyrus AB alatt vannak a “Paper and Business Supplies” alapvetően papír termékekkel kereskedő cégek. Stratégiai célunk a termékportfolió diverzifikálása, elsősorban ipari csomagolás, higiénia és élelmiszercsomagolás termékkörökben.

A 2000-es évek elejétől fokozatosan erősítettük piaci jelenlétünket, a termékválasztékunkat a széles piaci igényekhez alkalmazkodva alakítottuk ki, és folyamatosan növeltük piaci részesedésünket a hazai piacon, ahol jelenleg 3 fő, szintén nemzetközi csoportokhoz tartozó versenytársunk van.

2021. márciusban a PAPYRUS megvásárolta a TREND-PAPÍR Kft. higiéniai üzletágát, így az addigi tevékenységi körét, a nyomdai és irodai papír valamint csomagolóanyag nagykereskedelmet tovább diverzifikálta a választékba bekerült higiéniai és élelmiszercsomagolási termékekkel.

A papírnagykereskedők között 2002-ben elsőként vezettünk be elektronikus értékesítési csatornát (e-shop), melyet vevőink egyre növekvő számban használnak.

A Papyrus Hungária Zrt jelenleg 3 üzletágban működik: 

  • Grafikai és irodai papírok
  • Higiéniai termékek 
  • Ipari csomagolás

Tanúsításaink, elismeréseink

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.