2022-09-01

A természeti erőforrások megőrzése és a környezet iránti felelősségvállalás voltak a legfőbb szempontok amikor a Gmund papírművészei megalkották ezeket az új papírokat. A papír növényi rostokból készül, így komposztálható, hogy új növényeknek adjon tápanyagot. Tökéletes ökológiai körforgás. A Gmund Bio Cycle egy lépéssl tovább megy, mert a papírok alapanyaga akár 50%-ban gyorsan növő rostokat tartalmas, úgy mint szalma, fű, pamut és kender. A 100%-ban papírhulladékból készülő minőség teszi teljessé a választékot.

Hitet tenni a fenntarthatóság mellett

A Gmund Bio Cycle hitet tesz a fenntarthatóság érdekében tett erőfeszítések mellett, és környezetileg tudatos vállalkozásoknak a megjelenésével, az üzenetével és a hitelességével hozzáadott értéket nyújt. A papír a vállalati imázst és a márka üzeneteket a lehető legjobb módon közvetíti. A fenntarthatóság üzenete és a természetes megjelenés a vásárlói magatartást is pozitívan befolyásolja, így ez a papír lehetőséget teremt a márkáknak hogy hitelesen kommunikálják üzeneteiket.

A papírcsalád tagjai:

Chlorophyll – Blattgrün –

A felső-bajorországi rétek szolgáltatják az alapanyag felét ehhez a papírhoz. A füvet gondos kaszálást követően megszárítják, és ez adja azokat a hosszú rostokat, melyek elengedhetetlenek egy volumenes papír gyártásánál. A papír élénk zöld színét a hozzáadott természetes klorofiltől kapja. A lenyűgöző 600 g/m2-es változat magasnyomásra vagy szitanyomásra alkalmas.

Wheat – Stroh Szalma

Gmund szalma alapú papírja sokkal több, mint egy különleges hatású papír. A hagyományos fa alapú cellulózt 50%-ban szalmarostokból nyert cellulóz egészíti ki. A rendkívüli megjelenést és a különleges tapintást 5%, bajor gazdaságokból származó feldolgozatlan szalmatöret biztosítja.

Cannabis – Hanf – Kender

Európából származó jó minőségű kender képezi ennek a papírnak az alapját, melyet kellemes árnyalata és a benne található növényi zárványok tesznek különösen vonzóvá. A papír érdes felületében a kender kitapintható. A magától értetődő természetesség teszi ezt a papírt szerfelett meggyőzővé.

Rag – Baumwolle – Pamut

A papíripar a felhasznált pamutot ruhaipari hulladékokból nyeri. A pamut és az FSC tanúsított cellulóz egy környezetbarát papírt eredményez, amely tiszta és tartós, kellemes tapintású és elegáns. A pamut hosszú rostjai kitűnő prégelhetőséget és garantálnak és alkalmassá teszik a papírt magasnyomásra is.  

Cycle – Kreislauf – Körforgás

A 100%-ban újrahasznosított papírból készülő minőséget elegáns és kellemes árnyalat jellemzi: az átlagos újrapapíroktól eltérően nem szürke, hanem vonzóan krém színű. Nem csak a környezettel barátságos, de a felhasználókkal is, mert gondtalan feldolgozhatóságot és sokoldalú felhasználhatóságot garantál.

A megjelenés, a tapintás, a papírokban rejlő üzenet és a hitelesség tekintetében a Gmund Bio Cycle a fenntarthatóság tökéletes megtestesítője, és egy olyan eszköz, mely meggyőzően jeleníti meg ezeket.