Gmund Hanf

Gmund Hanfin avulla voit viestiä ekologisesta toiminnastasi. Hamppupaperi on kestävä vaihtoehto perinteiselle puusta valmistetulle paperille – resursseja säästävä, korkealaatuinen, kestävä ja kierrätettävä. Tässä luovassa paperisensaatiossa käytetään jopa 100 % eurooppalaista hamppua. Pehmeä tunne ja villi pinta, muotoilu kohtaa luonnon – ja täysin laillista.

Hamppupaperi

Hamppua käytettiin paperin valmistukseen hyvin varhain sivilisaation historiassa.

       

Kasvi

Hamppu (Cannabis) on hamppuheimoon kuuluva suku. Hamppu on ensimmäisiä ihmiskunnan käyttämiä kasveja.

       

Vuoteen 1883 asti 75–90 % maailmanlaajuisesti tuotetusta paperista valmistettiin hamppukuiduista. Näin oli myös esimerkiksi Gutenbergin Raamatun kohdalla. Kun hampun viljely kiellettiin monissa maissa, hamppupaperi katosi näyttämöltä. Nykyään kaupallisen hampun viljely on jälleen sallittu suuressa osassa Eurooppaa.
       
Kasvi on suosittu uusiutuvana luonnonvarana, koska sitä on ongelmaton viljellä ja täysin käyttökelpoinen. Rikkakasvien torjunta-aineita ei tarvita, koska kasvit varjostavat maan kokonaan jo muutaman päivän kuluttua, joten rikkaruohot eivät löydä valoa. Hamppu on myös erittäin tuholaiskestävä, vaatii vain vähän hoitoa ja tuottaa enemmän biomassaa kuin mikään muu kotimainen viljelykasvi. Hamppu on erittäin monipuolinen kaupallisissa käytöissään ja sitä arvostetaan korkeasta kestävyydestään, ympäristöystävällisyydestään ja alhaisesta energiajalanjäljestään.

 

 

Hampun hyödyt paperinvalmistuksessa

  • Yhdestä hamppupellosta saadaan 4-5 kertaa enemmän paperia kuin samankokoisesta metsästä
  • Hamppu kasvaa neljä metriä vuodessa
  • Hamppu voidaan korjata kolme kertaa vuodessa, kun taas puu tarvitsee noin seitsemän vuotta kasvuaikaa
  • Hamppu ei kuluta maaperää, joten se voidaan heti istuttaa uudelleen
  • Hampun kuidut ovat pitkiä ja lujia; verrattuna puukuituun, hamppukuidut ovat 4-5 kertaa pidempiä ja niillä on myös korkeampi veto-, repäisy- ja märkälujuus
  • Hamppukuidut ovat luonnostaan erittäin vaaleita, joten ne tarvitsevat paljon vähemmän valkaisua
  • Hamppu parantaa tulevaisuuden kierrätysprosesseja ja ne voidaan kierrättää toistamiseen

 

           

Gmund Hanf 

Kolme variaatiota: 

GOOD – Gmund Hanf 10%
BETTER – Gmund Hanf 50% 
BEST – Gmund Hanf 100%

Saatavana neliömassoissa 120 g/m² ja 320 g/m²
Soveltuvat kaikkiin yleisimpiin painotekniikoin ja käytettäväksi esimerkiksi esitteissä, pakkauksissa ja onnittelukorteissa - mutta ei sauhuteltavaksi!


 

Gmund Hanf -valikoima

Gmund Hanf

Gmund Hanf on hiokkeeton, valkoinen, päällystämätön designpaperi. Se on luova paperi, jossa käytetään 10 %, 50 % tai 100 % hamppua. Tämän ainutlaatuisen materiaalin pitkät kuidut antavat sille kiinteän rakenteen, pehmeän kosketuksen ja villin ulkonäön. Tilattavissa arkeittain.

Gmund Hanf

Gmund Hanf -kirjekuoret valmistetaan Gmund Hanf -paperista, joka on hiokkeeton, valkoinen ja päällystämätön designpaperi. Se on luova paperi, jossa käytetään 10 %, 50 % tai 100 % hamppua. Tämän ainutlaatuisen materiaalin pitkät kuidut antavat sille kiinteän rakenteen, pehmeän kosketuksen ja villin ulkonäön.