The Science of Color

Värit sointuvat aina yhteen

VALITSE 48 VÄRISTÄ JA SEITSEMÄSTÄ PAPERISARJASTA

Lue myös Gmund Colors - ekologisuus kohtaa värit

Gmund Colors -mallisto koostuu seitsemästä eri paperisarjasta, joita on helppo yhdistellä. Matt on mattapintainen, Metallic metalliviimeistelty, Transparent läpikuultava ja Felt näyttävästi pintastrukturoitu. 

Lisäksi nyt kolme aivan uudenlaista laatua: Gmund Colors Food kahdella erilaisella pinnalla: Matt ja Shine, vahva ja kerroksellinen Gmund Colors Heavy sekä aaltopahvirungollinen Gmund Colors Volume.

Laatu tekee vaikutuksen

#KERROSEPAPERILLA

Tuo viestintääsi uusia tasoja innovatiivisella värien harmonialla, eksklusiivisilla tekstuureilla ja ennennäkemättömällä laadulla.

Kosketus jää mieleen

TEE VAIKUTUS

Yhdistele vapaasti. Kaikki Gmund Colors -malliston 48 väriä sopivat yhteen toistensa kanssa.

EROTU MUISTA

Gmundin laadukkaasta ja ympäristöystävällisestä paperivalikoimasta löydät paperin joka tarkoitukseen. Laatu puhuu puolestaan.

 

Matt - 48 väriä, 8 pintapainoa. Paperi moneen tarkoitukseen, väri jokaiseen tunnetilaan.
Metallic - 12 väriä, neljä pintapainoa. Ylellinen metallinhohtoinen pintakäsittely.
Transparent - 7 väriä, kaksi pintapainoa. Erittäin tasokas kuultopaperi, joka sopii esimerkiksi pakkauksiin, koriste- tai peitepaperiksi.
Felt - 9 väriä, kolme pintapainoa. Puhdaslinjainen, klassinen ja ajaton. Pinta hillitysti raitakuvioitu.

Food - 12 väriä, kahdella erilaisella pinnalla, Matt ja Shine. Täydellinen materiaali niin tölkeille, pusseille kuin rasioillekin, joissa säilytetään erilaisia ruokatarvikkeita.
Heavy - vahvat neliömassat 480 - 700 g/m2. Sopii erinomaisesti niin messutauluihin kuin korkealaatuisiin pakkauksiinkin.
Volume - tuhti aaltopahvirunko on koteloitu korkealaatuisella Gmund Colors -paperilla, jolloin saadaan aikaan poikkeuksellisen vakaa materiaali.

 #KerroSePaperilla
Jaa oma Gmund Colors -väriyhdistelmäsi tunnisteella #KerroSePaperilla

 

*Miten syntyi Gmund Colors?

Gmund Color Grid perustuu laajaan tutkimukseen siitä, miten ihmiset hahmottavat värejä. Tulosten perusteella suunniteltiin kokonaan uusi järjestelmä väripaperien kategorisoimiseksi: selkeä, yksinkertainen ja helppo käyttää.

Aivomme tunnistavat ja kategorisoivat värit lähes välittömästi. Väri onkin yksi tärkeimmistä suunnittelun instrumenteista. The Science of Color Market Study 2016 -tutkimuksessa tuhansista väreistä löydettiin testien perusteella ne, jotka ihmiset muistavat yleisimmin. Muistetut värit ovat niin kutsuttuja aktiivisia värejä. Ne eroavat tuhansista passiivisista väreistä, jotka koehenkilöt pystyivät erottamaan vain nähdessään niiden erot.

Aktiivisista väreistä valittiin 48, jotka kaikki sopivat toisiinsa. Värit jaettiin 8 sarjaan, joista jokainen sisältää kuusi väriä.

Lisäksi Gmundin teknikot analysoivat asiakkaiden tarjouspyyntöjä ja määrittelivät yhteyden paperin käyttötarkoituksen, tonaalisuuden ja painon suhteen. Näistä pääteltiin painoprofiili jokaiselle 48 väristä sekä sarja papereita, jotka painavat 100-400 g/m2.

Tutustu mallistoihin tarkemmin Gmundin sivuilla.

 

Tunnelmia ja haastatteluja Helsingin Värikäs aamupäivä -tapahtumasta

Värikäs aamupäivä -tapahtuma Turussa - katso tunnelmat täältä

 

Gmund - 180 vuotta paperikulttuuria

Gmund on omistautunut innovatiivisen, ympäristöystävällisen ja laadultaan ylivertaisen paperin valmistukseen. Paperit valmistetaan Saksan Tagernseessä sijaitsevassa tehtaassa modernisoiduilla koneilla, joista vanhin on vuodelta 1883. Raaka-aineet hankitaan FSC®-sertifioiduilta vastuullisilta toimijoilta, jotka ovat sitoutuneet sekä ympäristöstä että työntekijöistään huolehtimiseen. Gmund on paperituotannon edelläkävijä: Tagernseen tehdas tuottaa tarvitsemastaan sähköstä itse jopa 75 % ilman hiilidioksidipäästöjä. Kehittämänsä vedensäästöohjelman ansiosta Gmund pystyy tuottamaan paperia 70 % vähemmällä vedenkulutuksella. Vain Gmund käsittelee jätevedet täysin ilman kemikaaleja.

Hinnastot ja tuoteluettelot

Näytä

 

Papyrus-uutisia

Näytä kaikki uutiset

 

Näytepalvelu

Näytetilaus