Gmund Bio Cycle – bidrar till en bättre värld

Bevarandet av naturresurser och miljöansvaret var högsta prioritet när pappersexperterna vid Tegernsee utvecklade Gmund Bio Cycle. Serien tillverkas av växtfibrer och är komposterbara, vilket ger näring till nya växter. En perfekt ekologisk cykel. Gmund Bio Cycle går ett steg längre. Du hittar fem olika papperskvaliteter i sortimentet och upp till 50% tillverkas av resursbesparande fibrer som vete, gräs, bomull och cannabis. Dessutom är ett av papperen tillverkad av 100% återvunnet papper.
 


Ett uttalande om hållbarhet
Gmund Bio Cycle signalerar ekologi och ger miljömedvetna företag ett tydligt mervärde i form av design, storytelling, känsla och trovärdighet. Pappret förmedlar budskapet och varumärkesbilden på bästa möjliga sätt. Äkta hållbarhet och naturlig estetik har en positiv inverkan på konsumenternas beteende, och papperet gör det möjligt för varumärkesägare att göra ett icke-verbalt uttalande.

De fem olika papperskvaliteterna i sortimentet:

Chlorophyll – Blattgrün
Gräs från ängar i Oberbayern utgör hälften av innehållet i detta papper. Gräset skördas och torkas omsorgsfullt för att få den långa fiberstruktur som är nödvändig för ett voluminöst papper. Gräset växer överallt. Den ekologiska balansen är oöverträffad. Pappret lyser upp med en levande grön färg som delvis skapas genom tillsats av naturligt klorofyll. Imponerande höga ytvikter på 300 g och 600 g gör papperet idealiskt för bok- och screentryck.
Wheat – Stroh
Gmunds vetehalmspapper är mycket mer än ett papper för unika effekter. Upp till 50% cellulosa från vetehalm ersätter de klassiska träbaserade råvarorna. Med innehåll av 5% obearbetad halm från bayerska bönder ger papperet en riktig halmkänsla när du stryker fingertopparna över ytan.

Cannabis – Hanf
Den högkvalitativa cellulosan från cannabis som odlas i Europa syns i den dämpade färgen och lätt linneaktiga ytan, medan hampan är påtaglig i papperets något grova struktur. Den uppenbara naturligheten gör det här pappret till ett övertygande val.

Rag – Baumwolle
Den bomull som används i pappersindustrin är en avfallsprodukt från klädindustrin. Kombinationen av bomull och FSC®-certifierad cellulosa från färska fibrer ger ett ekologiskt papper med stor renhet, hållbarhet, behaglig känsla och elegant stil. Bomullsväxtens långa fibrer ger utmärkta resultat vid prägling och boktryck.

Cycle – Kreislauf
Användningen av returpapper i det här 100% återvunna pappret syns tydligt. Papperets nyans är elegant och mer krämig än typiskt grått som ofta förekommer i återvunnet papper. Detta unika och mångsidiga papper är den obestridda ledaren när det gäller miljövänlighet, dessutom är det praktiskt att bearbeta. 

 

 

När det gäller design, story och trovärdighet ger Gmund Bio Cycle miljöengagerade företag ett miljömedvetet verktyg för att uppnå sitt uppdrag.

 

Läs mer om Gmund Bio Cycle i produktkatalogen:

Gmund Bio Cycle

Effektpapper, producerat av olika växtfibrer, vitt och färgat, obestruket, matt