Gmund Bio Cycle - bidrar til en bedre verden

Bevarelsen av naturressurser og miljøansvar var førsteprioritet da papirekspertene ved Tegernsee-sjøen utviklet Gmund Bio Cycle. Papir produseres av plantefibre og kan komposteres, og dette gir næringsstoffer til å dyrke nye planter. Et perfekt økologisk kretsløp. Gmund Bio Cycle går et skritt videre. Du finner fem forskjellige papirtyper i serien og opptil 50 % er produsert av ressursbesparende fibre som hvetehalm, gress, bomull og hamp. I tillegg er én type produsert av 100 % resirkulert papir.
 


En erklæring om bærekraft
Gmund Bio Cycle signaliserer økologi og gir miljøbevisste bedrifter en iøynefallende merverdi innen design, historiefortelling og troverdighet. Papiret kan formidle budskap og varemerker på best mulig måte. Ekte bærekraft og naturlig estetikk har en positiv innvirkning på forbrukernes atferd, og papiret gir varemerkeeiere mulighet til å komme med en ikke verbal uttalelse.
 

Chlorophyll – Blattgrün
Gress fra enger i Oberbayern utgjør halvparten av innholdet i dette papiret. Gresset høstes og tørkes grundig for å oppnå den langfibrede strukturen som er uunnværlig for et voluminøst papir. Det vokser gress overalt. Den økologiske balansen er suveren. Papiret lyser opp med en levende grønn farge som er skapt delvis ved å tilføre naturlig klorofyll. Imponerende høy gramvekt på 300 g og 600 g gjør dette papiret velegnet til boktrykk eller serigrafi.
Wheat – Stroh
Gmunds hvetehalmspapir er mye mer enn et papir til spesielle effekter. Opptil 50 % cellulose fra hvetehalm erstatter de klassiske trebaserte råmaterialene. Med 5 % ubehandlet halm fra bayerske bønder gir det en ekte halmfølelse når du drar fingertuppene over det.
Cannabis – Hanf
Cellulose av høy kvalitet fra europeisk dyrket cannabis er synlig i den dempede fargen og den lett linpregede overflaten, og hampen kan merkes på papirets litt grove tekstur. En iboende naturlighet gjør dette papiret til et overbevisende valg.
Rag – Baumwolle
Bomullen som papirindustrien bruker er et avfallsprodukt fra klesindustrien. Kombinasjonen av bomull og FSC®-sertifisert cellulose fra friske fibre gir et økologisk papir med en høy renhet, lang holdbarhet, behagelig følelse og elegant stil. Bomullsplantens lange fibre sikrer førsteklasses resultater til preging og boktrykk.
Cycle – Kreislauf
Utnyttelsen av brukt papir i dette 100 % resirkulerte papiret fremstår lett og elegant i papirets farge: nyansen er nærmere kremet enn den typiske gråfargen vi ofte ser i resirkulert papir. Dette enestående og allsidige papiret er den ubestridte lederen innen miljøvennlige alternativer og er også praktisk å bruke. 

Når det gjelder design, historie og troverdighet gir Gmund Bio Cycle selskaper med fokus på miljøet et miljøbevisst verktøy til å nå sine mål.

Se produktene her:

Gmund Bio Cycle

Kreativt papir, produsert av forskjellige plantebaserte fibre, hvitt og kulørt, ubestrøket, matt