Gmund Hanf (Hennep) – een echte game changer

Met Gmund Hanf kun je een statement maken voor ecologische actie. Henneppapier is het duurzame alternatief voor conventioneel papier gemaakt van hout - grondstofbesparend, hoogwaardig, duurzaam en recyclebaar. Tot 100% Europese hennep wordt gebruikt in deze creatieve papieren sensatie. Een zacht gevoel met een wild oppervlak, design ontmoet de natuur - en volledig legaal.

Henneppapier   De plant
     
 
     
Hennep werd al heel vroeg in de geschiedenis van de beschaving gebruikt voor het maken van papier. Tot 1883 werd tussen de 75% en 90% van het wereldwijd geproduceerde papier gemaakt met hennepvezels. Dit was bijvoorbeeld ook het geval met de Gutenbergbijbel. Nadat de teelt van hennep in veel landen verboden was, verdween henneppapier van het toneel. Inmiddels is de teelt van commerciële hennep in grote delen van Europa weer toegestaan.       Hennep is een geslacht uit de hennepfamilie. Hennep telt een van de eerste planten die door de mensheid worden gebruikt. De plant is populair als hernieuwbare hulpbron omdat hij probleemloos te kweken is en volledig bruikbaar is. Er zijn geen herbiciden nodig omdat de planten de grond al na een paar dagen volledig schaduw geven, zodat er geen onkruid licht kan vinden. Hennep is ook extreem resistent tegen plagen, vereist weinig zorg en produceert meer biomassa dan enig ander binnenlands gewas. Hennep is uiterst veelzijdig in zijn commerciële toepassingen en wordt gewaardeerd om zijn hoge duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en lage energievoetafdruk.
 
 

Voordelen van hennep voor papierproductie

  • Een hennepveld levert vier tot vijf keer zoveel papier op als een bos van dezelfde grootte
  • Hennep groeit vier meter per jaar
  • Hennep kan drie keer per jaar worden geoogst; ter vergelijking: een boom heeft ongeveer zeven jaar nodig om te groeien
  • Hennep put de grond niet uit, dus het kan onmiddellijk na het oogsten opnieuw worden geplant
  • Hennepvezels zijn lang en zeer stabiel; in vergelijking met houtpulp heeft henneppulp vier tot vijf keer langere vezels, evenals hogere trek-, scheur- en natte sterktes
  • Hennepvezels zijn van nature erg licht van kleur en vereisen daarom veel minder bleken
  • Hennep verbetert het toekomstige recyclingproces en kan herhaaldelijk worden gerecycled
     

Gmund Hennep in een oogopslag

Drie soorten:

GOED - Gmund Hanf 100%

BETER - Gmund Hanf 50%

BEST - Gmund Hanf 10%

Verkrijgbaar in grammages van 120 g/m² en 320 g/m².
Geschikt voor alle gangbare druktechnieken voor toepassingen zoals brochures, verpakkingen en wenskaarten - maar niet om te roken!

 
     

 

 

 

Bekijk hier de producten

Gmund Hanf

Gmund Hanf is een houtvrij, wit, ongestreken tekst- en omslagkarton met een mat oppervlak. Het is een creatief papier waarbij 10%, 50% of 100% hennep wordt gebruikt. De lange vezels van dit unieke materiaal maken het stevig van structuur, zacht voor het gevoel en wild in zijn verschijning. Gmund Hanf is een statement voor ecologische vooruitgang biedt een duidelijke meerwaarde in design, gevoel, verhaal en geloofwaardigheid.

Gmund Hanf

Gmund Hanf enveloppen zijn geproduceerd van Gmund Hanf, een houtvrij, wit, ongestreken tekst- en omslagkarton met een mat oppervlak. Het is een creatief papier waarbij 10%, 50% of 100% hennep wordt gebruikt. De lange vezels van dit unieke materiaal maken het stevig van structuur, zacht voor het gevoel en wild in zijn verschijning. Gmund Hanf is een statement voor ecologische vooruitgang biedt een duidelijke meerwaarde in design, gevoel, verhaal en geloofwaardigheid.