Gmund Colors – ecologie ontmoet kleur

Het Gmund Colors-assortiment zet al sinds de lancering de standaard. Gmund wil duurzaamheid bewijzen in plaats van alleen maar reclame te maken voor kleurrijkheid en zo een echte meerwaarde bieden - ecologisch, economisch en ook sociaal. Als 's werelds eerste specialist voor fijn papier heeft Gmund gekozen voor twee concrete en effectieve langetermijnmaatregelen:

Zo mooi kan groen zijn

  • Maximale visuele impact dankzij de uitstekende kleur en kwaliteit
  • Minimale ecologische voetafdruk. Door CO2-neutraliteit en Cradle to Cradle Certified® Silver certificering wordt de gehele collectie duurzamer dan ooit.
         
         

Gmund Colors is klimaatneutraal

CO2-emissies kunnen niet volledig worden geëlimineerd wanneer Gmund Colors-papier wordt geproduceerd, dus compenseren we 100% van deze emissies door wereldwijde klimaatbeschermingsprojecten te ondersteunen. Tegelijkertijd verminderen we hier in Gmund onze CO2-uitstoot. Nu al wordt tot 75 % van onze energiebehoefte gedekt door elektriciteit die we zelf opwekken uit hernieuwbare emissievrije bronnen.

Gmund Colors is Cradle to Cradle gecertificeerd® zilver

De wereldwijd erkende standaard voor veilige en duurzame kwaliteitsproducten vervaardigd voor de circulaire economie. Deze norm certificeert materiaalgezondheid, recycleerbaarheid, gebruik van hernieuwbare energie, waterbeheer en naleving van sociale normen. Grondstoffen worden schaars. Afval is grondstof op de verkeerde plek. Met C2C worden materiaalstromen materiaalkringlopen – en afval wordt grondstof voor nieuwe producten.

Cradle to Cradle Certified® is een geregistreerd handelsmerk van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

         
         

Naar een circulaire economie

Bekijk de video over een circulaire economie - Cradle to Cradle. Klik gewoon op de afbeelding aan de linkerkant.

Bestel uw gratis brochure

Wie iets snel wil communiceren, doet dat tegenwoordig digitaal. Wie een blijvende boodschap wil achterlaten, doet dat op papier. In deze sence is papier duurzamer dan welke e-mail of sms dan ook.

Neem contact met ons op

         
             
             
             
             

 

Bekijk hier de producten

Gmund Colors Matt

Gmund Colors Matt enveloppen zijn gemaakt van Gmund Colors Matt, een ruim assortiment gekleurd tekst- en omslagpapier en –karton met een klassiek, mat oppervlak in 48 kleuren. De enveloppen kunnen gecombineerd worden met andere kleuren en oppervlakken uit het Gmund Colors assortiment. Een selectie van kleuren is ook verkrijgbaar in een metallic en in een transparante versie.

Gmund Colors Metallic

Gmund Colors Metallic enveloppen zijn gemaakt van Gmund Colors Metallic, een geselecteerd assortiment gekleurd omslagkarton, in 12 verschillende kleuren en uitgevoerd met een metallic oppervlak. De enveloppen kunnen gecombineerd worden met andere kleuren en oppervlakken uit het Gmund Colors assortiment. Een selectie van kleuren is ook beschikbaar in een matte en een transparante versie.

Gmund Colors Transparent

Gmund Colors Transparent enveloppen zijn gemaakt van Gmund Colors Transparent, een geselecteerd assortiment gekleurd transparant tekst- en omslagpapier en –karton, in zeven verschillende kleuren. Het kan gecombineerd worden met andere kleuren en oppervlakken uit het Gmund Colors assortiment. Een selectie van kleuren is ook beschikbaar in een matte en een metallic versie.

 

Gmund Colors Metallic

Gmund Colors Metallic is een geselecteerd assortiment omslagkarton, in meerdere kleuren en uitgevoerd met een eenzijdig metallic oppervlak. Gmund Colors Metallic kan gecombineerd worden met andere kleuren en oppervlakken uit het Gmund Colors assortiment. Gmund Colors Metallic wordt aangevuld met een reeks bijpassende enveloppen. Gmund Colors is ook beschikbaar in een matte, een transparante en een viltmarkerings-versie. (Het formaat 700x1000 heeft een bruikbaar formaat van 680x1000)

Gmund Colors Matt

Gmund Colors Matt is een ruim assortiment gekleurd tekst- en omslagpapier en –karton met een klassiek, mat oppervlak in 48 kleuren. Gmund Colors Matt kan gecombineerd worden met andere kleuren en oppervlakken uit het Gmund Colors assortiment. Gmund Colors Matt is beschikbaar in een breed scala aan gramgewichten en wordt aangevuld met een reeks bijpassende enveloppen. Een selectie van kleuren is tevens verkrijgbaar in een metallic en een transparante versie, alsook en een versie met een viltmarkering.