Gmund Bio Cycle - bijdragen aan een betere wereld

Behoud van natuurlijke hulpbronnen en verantwoordelijkheid voor het milieu waren topprioriteiten toen de papierexperts van de Tegernsee deze nieuwe artikelen ontwikkelden. Papier is gemaakt van plantaardige vezels en is composteerbaar, waardoor voedingsstoffen worden geleverd om nieuwe planten te laten groeien. Een perfecte ecologische cyclus. Gmund Bio Cycle gaat nog een stap verder. Tot 50% van dit papier is gemaakt van grondstofbesparende vezels zoals tarwe, stro, gras, katoen en cannabis. Daarnaast is er een ecologische kampioen gemaakt van 100% gebruikt papier.


 

Een statement maken voor duurzaamheid
Gmund Bio Cycle zet een statement voor ecologische actie en biedt milieubewuste bedrijven een opvallende meerwaarde in design, haptiek, storytelling en geloofwaardigheid. De paper brengt de boodschap en het merkimago op de best mogelijke manier over. Echte duurzaamheid en natuurlijke esthetiek hebben ook een positieve invloed op het consumentengedrag, en dus biedt de krant merken de mogelijkheid om een non-verbaal statement te maken.

De papier kwaliteiten:      
       
   

Chlorofyl – bladgroen
Gras gemaaid uit Opper-Beierse weiden levert de helft van de inhoud van dit papier. Het gras wordt zorgvuldig geoogst en gedroogd om de langvezelige structuur te bereiken die onmisbaar is voor een volumineus papier. Overal groeit gras. Het ecologisch evenwicht is onverslaanbaar. Het papier straalt met een levendige groene kleur die gedeeltelijk wordt gecreëerd door natuurlijke chlorofyl toe te voegen. Een indrukwekkend zwaar gewicht van 600 g/m2 maakt dit papier ideaal voor boekdruk of zeefdruk.

Tarwe – Stroh
Het stropapier van Gmund is veel meer dan een papier voor special effects. Tot 50% cellulose uit tarwestro vervangt hier de klassieke grondstof op houtbasis. Het bevat 5% onbewerkt stro van Beierse boeren en produceert een echt strogevoel wanneer men er met zijn vingertoppen overheen loopt.

   
    Cannabis – Hennep
Hoogwaardige cellulose uit in Europa gekweekte cannabis is zichtbaar in de ingetogen kleur en schaarse plantaardige insluitsels, en de hennep is voelbaar in de enigszins grove textuur van het papier. Vanzelfsprekende natuurlijkheid maakt dit artikel tot een overtuigende en – niet-gewoontevormende! – keuze.
Rag – Katoen
Het katoen dat door de papierindustrie wordt gebruikt, is een afvalproduct van de kledingindustrie. De combinatie van katoen en FSC-gecertificeerde cellulose uit verse vezels resulteert in een ecologisch papier met een grote zuiverheid, duurzaamheid, een aangenaam gevoel en een elegante stijl. De lange vezels van de katoenplant zorgen voor uitstekende resultaten voor reliëf en boekdruk.
   
    Cyclus – Kreislauf
Het gebruik van gerecycled papier dat stoomt van 100% gebruikt papier, is gemakkelijk en elegant zichtbaar in de aantrekkelijke kleur van dit papier: de tint is crème in plaats van het typische grijs van gewoon gerecycled papier. De onbetwiste leider in milieuvriendelijkheid, dit buitengewoon veelzijdige papier is ook handig om te verwerken. Op het gebied van design, haptiek, verhaal en geloofwaardigheid geeft Gmund Bio Cycle bedrijven die zich inzetten voor het milieu een milieubewust hulpmiddel om hun missie te vervullen.
       
       

Ontdek Gmund Bio Cycle in onze e-Shop

     

 

 

 

Bekijk hier de producten

Gmund Bio Cycle

Gmund Bio Cycle is een houtvrij, wit en gekleurd, ongestreken tekst- en omslagkarton met een mat oppervlak. Het is een creatief papier waarbij tot 50% van de vezels afkomstig is van plantaardige of gerecycleerde vezels. Of het nu gaat om stro, katoen of hennep – Gmund Bio Cycle biedt een echte meerwaarde op het gebied van design, gevoel, verhaal en kan voor veel toepassingen worden ingezet.