Papyrus behoudt een toonaangevende positie in zijn industrieën in Continentaal Europa.


OptiGroup heeft haar Duitse papiergroothandelsactiviteiten, Papyrus Deutschland GmbH & Co KG, aan Investimentos, Participações e Gestão, S.A. (Inapa) verkocht. Inapa zal deze activiteiten gaan combineren met haar Duitse dochteronderneming, Papier Union GmbH. De transactie is op 31 juli 2019 afgerond.

Zoals gezegd, staat de Duitse papierdistributiemarkt de afgelopen jaren onder zware druk en is het voor de traditionele papiergroothandelaar noodzakelijk om zijn platform- en klantenaanbod te herstructureren en te versterken om zo succesvol te kunnen blijven concurreren in de toekomst. OptiGroup is ervan overtuigd dat door de combinatie van Papier Union en Papyrus Deutschland GmbH Co KG er een sterker platform voor klanten, leveranciers en werknemers in Duitsland zal ontstaan.

De andere 17 Papyrus-markten worden niet beïnvloedt door deze aankondiging. Papyrus blijft een toonaangevende leverancier van diensten en oplossingen voor haar klanten met behoudt van sterke marktposities, zoals de Benelux, Scandinavië, Zwitserland en Oost-Europa. Ook SCALDIA wordt niet beïnvloedt door deze transactie.

“Wij bieden onze klanten een aantrekkelijk assortiment kwaliteitsproducten met een hoge beschikbaarheid, gecombineerd met diensten van toegevoegde waarde en betrouwbare logistieke oplossingen. Onze toegewijde Papyrus-medewerkers kijken ernaar uit om de reeds ​​sterke zakelijke relatie met onze klanten en leveranciers verder uit te bouwen”; Niklas Järbur, Business Area Head Printing & Creative Solutions en Managing Director van Papyrus.

Neem voor meer informatie contact op met Joris Lambert, Managing Director Benelux;  joris.lambert@papyrus.com of Joyce Beumer, Marketing Manager Benelux joyce.beumer@papyrus.com