2023-11-04

Fókuszban a szintetikus nyomathordozók 


A szintetikus nyomathordozók két világ legjobb tulajdonságait ötvözik: a hagyományos cellulóz alapú papír nyomtathatóságát, megjelenését és tapintását a szintetikus fóliák robusztusságával és tartósságával.  

A szintetikus nyomathordozókat különböző szintetikus szálakból állítják elő, néha cellulózszálakkal kombinálva, és ez teszi a szintetikus termékeket rendkívül ellenállóvá pl. a szakadással, a hajtogatással, a nedvességgel, a hőmérséklet-változásokkal és a vegyi anyagokkal szemben. 

A szintetikus nyomathordozókat akkor használják, ha a cellulózszálakból készült papírok már nem felelnek meg kellőképpen a végtermékkel szemben támasztott követelményeknek. Például a tengeri térképeknek és a túratérképeknek víz- és szakadásállónak kell lenniük, a személyi igazolványoknak és dokumentumoknak különösen ellenállónak kell lenniük az öregedéssel szemben, a karbantartási kártyáknak vagy a szerszámkatalógusoknak pedig ellenállónak kell lenniük az olajjal és a vegyi anyagokkal szemben. Senki sem akarja elveszíteni a karszalagját egy zenei fesztiválon, vagy nem akarja, hogy a maratonon célba éréskor már ne legyen rajta a rajtszám.

Olajálló
Olajálló
Az általunk forgalmazott termékek közül több ellenáll különféle olajoknak. Ezek az anyagok mind ipari-, mind magáncélú felhasználásra alkalmasak, akár tölcsérként, ha után kell tölteni a motorolajat.
Vízálló
Vízálló
A papír és a nedvesség nem jönnek jól ki egymással. Szerencsére a szintetikus anyagok jól bírják a vízet és a nedves környezetet, így remekül helytállnak kültéri felhasználás esetén, vagy olyankor, ha közvetlen víz éri őket. 
Tépésálló
Tépésálló
Igazolványok, karszalagok, tanúsítványok rajtszámok mind olyan nyomtatott anyagok, ahol a tartósság és tépésállóság rendkívül fontos. Ezekre a felhasználásokra a legjobb megoldás a szintetikus anyagok használata. 

Ismerje meg termékválasztékunkat a szintetikus nyomathordozó kategóriában:

PICOFILM®
PICOFILM®
A PICOFILM® egy magas minőségű szintetikus nyomathordozó. PET alapú 2 oldalt antisztatikus mázzal ellátott PVC mentes fólia, mely vízálló, jól tűri a magas hőmérsékletet, tépésálló, ellenáll a vegyszereknek, fertőtlenítőszerekenek. Alkalmas kültéri nagy igénybevételnek kitett felhasználásokra is. Jól nyomtatható és alaktartóssága kiváló. Ofszet (oxidatív festékkel) és lézer nyomtatásra is alkalmas. Felhasználható címkékhez, növénycímkékhez, étlapokhoz, információs táblákhoz, nagy igénybevételnek kitett felhasználói kézikönyvekhez, rajtszámokhoz, katalógusokhoz, tagsági kártyákhoz, térképekhez, brosúrákhoz.
YUPO® Plus
YUPO® Plus
A YUPO® Plus polipropilén alapú szintetikus nyomathordozó, fehér, két oldalt mázolt simított felülettel, ofszet- és szitanyomtatáshoz. Mindkét oldalon nyomtatható sztenderd ofszet festékkel. Nagyon tartós, víz- és tépésálló, hőtűrő. Ellenáll a kémiai anyagoknak és ásványi olajoknak. Selyemmatt felületű, kiváló képvisszaadási képességekkel rendelkezik és gyorsan szárad nyomtatás után. UV ofszet nyomtatásra nem alkalmas.
YUPO® Blue
YUPO® Blue
Szintetikus nyomathordozó, polipropilén alapú, fehér, simított felület, HPI rendszerekhez, bi-oxiálisan orientált fólia, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako Blue
YUPO® Tako Blue
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PP alapú fólia, fehér, simított felület, HPI rendszerekhez, bi-oxiálisan orientált fólia, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako (Laser/UV)
YUPO® Tako (Laser/UV)
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PET alapú fólia, fehér, simított felület, bi-oxiálisan orientált fólia, száraz toneres rendszerekhez, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
YUPO® Tako (Offset/Screenprint)
YUPO® Tako (Offset/Screenprint)
Szintetikus nyomathordozó, ragasztó mentes öntapadó PP alapú fólia, fehér, simított felület, bi-oxiálisan orientált fólia, ofszet és szita nyomtatásra, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
Teslin®
Teslin®
Szintetikus nyomathordozók, polietilén alapú, fehér, simított felület, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló
Pretex® KL50
Pretex® KL50
Szintetikus nyomathordozók, cellulóz és szintetikus rostok keveréke, fehér, mázolt, matt felület, impregnált, magas szakítószilárdság, vízálló
neobond®
neobond®
Szintetikus nyomathordozók, cellulóz és szintetikus rostok keveréke, fehér, mázolt, matt felület, impregnált, magas szakítószilárdság, vízálló
Monotex® Laser
Monotex® Laser
Szintetikus nyomathordozó, egy rétegű, polielilén alapú, fehér, mázolt, matt felület, nagyon tartós, víz-, tépés-, hő- és vegyszerálló, és jó méretstabilitással rendelkezik. Kifejezetten száraz toneres digitális nyomtatásra ajánlott, de alkalmas ofszet, UV ofszet, flexo és termal transzfer nyomtatásra is.
Tritex®
Tritex®
Szintetikus nyomathordozó, több rétegű, kompozit anyag PET / PP film 2 papír réteg között, fehér, mázolatlan, matt felület, magas tépési ellenállás, vízálló. Egyesíti a papír és a fólia előnyös tulajdonságait, mert úgy nyomtatható mint egy papír, olyan a tapintása, mit a papírnak, de strapabíróbb annál.

Mintaszett


A felhasználási lehetőségek végtelenek, és az egyéni kreativitásnak nincsenek határai. Hogy megkönnyítsük az Ön életét, a Papyrus létrehozott egy mintamappát, amely inspirációs forrásként szolgál. Különböző alkalmazásokat és a Papyrus által forgalmazott termékcsaládok áttekintését tartalmazza.

(A mappa nem tartalmazza a Papyrus Hungária által forgalmazott összes minőséget!)

Figyelem!

Az anyagtól, a nyomtatási eljárástól és a festékrendszertől függően a gyártás és a további feldolgozás során figyelembe kell venni a különleges tulajdonságokat és sajátosságokat.  Javasoljuk a gyártás előtt a Papyrus szakembereivel való konzultációt, a gyártó nyomtatási és utómunkafolyamatokra vonatkozó utasításainak betartását, valamint próbanyomatok készítését.

:-(

It looks like the application is not working properly on this device. Please contact customer support with a screenshot of this message, so that we can help you.