Gmund Hanf - kender tartalmú kreatív papír a Papyrus választékában

 

Gmund Hanf – Innováció a javából

A Gmund Hanf segít, hogy ne csak beszéljünk a fenntarthatóságról, de tegyünk is érte. A kender tartalmú kreatív papír, igazi újdonság a piacon, és valódi alternatíváját jelenti a cellulóz alapú papíroknak – környezetkímélő, magas minőségű, tartós és újrahasznosítható. 10-100% közötti kendertartalommal, mely európai forrásból származik. Természetes felület, puha tapintás, a design és a természetesség találkozása – és teljesen törvényes.
 

A kender papír


A kendert már a régóta használja az emberiség papírgyártásra.

 

   

A növény


A kender (Cannabis) a kenderfélék családjának a tagja. A kender volt az emberiség által hasznosított egyik első növény.

 

   
1883-ig, a világ papírgyártásának 75-90%-a tartalmazott kenderrostokat. Például a Gutenberg Biblia is kender tartalmú papírra készült. Miután a kendertermesztést sok országban betiltották, a kender tartalmú papír eltűnt a piacról. A kender kereskedelmi célú termesztése Európa nagy részén ma már ismét engedélyezett.    

 

A kender népszerű megújuló rostforrás, mert termesztése egyszerű, és teljesen felhasználható. Gyomirtók használata nem szükséges, mert a kendernövény már pár nap után beárnyékolja a talajt így a gyomok nem tudnak megtelepedni. A kender rendkívül ellenálló a kártevőkkel és a betegségekkel szemben, kevés gondozást igényel, de gyorsan nő, több rostot ad, mint bármelyik másik őshonos  növény.
A kendernek rendkívül sokféle kereskedelmi célú felhasználása lehetséges, elismert a tartóssága és fenntarthatósága miatt.

 

 

A kender előnyei a papírgyártásban

  • Egy egységnyi területű kender ültetvényből 4-5-ször több papírt lehet gyártani, mint egy azonos területű erdőből.
  • A kender 4 métert nő évente.
  • A kendert évente 3-szor lehet betakarítani. Összehasonlításul, ahhoz, hogy egy fa vágásra érett legyen minimum 7 év szükséges.
  • A kender nem meríti ki a talajt, betakarítás után azonnal újra lehet telepíteni.
  • A Kender rostok hosszúak és stabilak, a fa cellulózhoz képest a kendercellulóz rostjai 4-5-ször hosszabbak valamint erősebbek, szakadás és vízállóbbak.
  • A kenderrostok természetes módon világos színűek, így sokkal kevesebb fehérítést igényelnek.
  • A kender jó minőségben visszaforgatható, és többször felhasználható

 

 

A Gmund Hanf választék:

Három összetétellel érhető el:

GOOD – Gmund Hanf 10% kendertartalommal
BETTER – Gmund Hanf 50% kendertartalommal
BEST – Gmund Hanf 100% kendertartalommal

Grammsúlyválaszték: 120 és 320g

Minden szokásos nyomtatási móddal nyomtatható és mind grafikai, mind csomagolási felhasználásokra alkalmas. Egy dolgot nem lehet vele tenni: elszívni.

 

 

Tekintse meg a termékeket.

Gmund Hanf

A Gmund Hanf 10, 50 vagy 100%-ban kenderrostokból álló környezetbarát kreatív papír papír, fehér, mázolatlan, matt felülettel. A 10%-os kenderrost tartamú változat 90%-ban cellulózt tartalmaz, míg az 50%-os kenderrost tartalmú Gmund Hanf papírok 50%-ban újrahasznosított papírtartalommal bírnak. A kenderrostok nagyon fehérek, így a belőlük készült cellulózt nem kell annyira fehéríteni. A Gmund Hanf a hosszú kenderrostoknak köszönhetően jó szakítószilárdsággal és merevséggel rendelkezik, továbbá nedvesszilárdsága is kimagasló. A kenderrostokból készülő papír nehezen sárgul, élettartalma hosszabb a fa alapú cellulózból készült papíroknál. A hosszú kenderrostok különleges karaktert, jó tapintási érzetet és természetes megjelenést kölcsönöznek a Gmund Hanf papíroknak.

Gmund Hanf borítékok

Gmund Hanf prémium borítékok, 2 méretben, 50 vagy 100% kender tartalommal. Fehér matt felület. Ablak nélküli. A 100%-ban Európából származó kender különleges hatást külcsönöz ezeknek a borítékoknak: puha tapintási érzetet és természetes megjelenést. A hosszú szálú kenderrostok gyorsan nönek, így a Gmund Hanf papírok és borítékok használatával csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat. A Gmund Hanf borítékok környezetbarát módon enyvezett záródásúak és fehér selyempapír béléssel rendelkeznek, mely exkluzív megjelenést külcsönöz nekik. A Gmund Hanf borítékok jól kiegészítik a Gmund Hanf papírokat, melyek 10, 50 vagy 100%-os kenderrost tartalommal elérhetőek.