Covid tájékoztató

Tisztelt Partnerünk!

 

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy cégünk a COVID-19 koronavírus terjedésével kapcsolatosan partnereink és dolgozóink érdekében az alábbi intézkedéseket vezette be:

A munkahelyeinken bevezettük és betartjuk az általánosan elfogadott védelmi intézkedéseket, mind a higiénia, mind pedig a külföldi és belföldi partnereinkkel való kapcsolattartást illetően. Tervezetten és nem pánikszerűen készülünk, biztosítva kollegáink számára a biztonságos és hatékony otthoni munkavégzést is támogató megoldásokat, amiket le is teszteltünk. Partnereink számára szeretnénk az elvárt szolgáltatást biztosítani.

 

Szállítóinkkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. A Papyrus Hungária csak európai szállítókkal dolgozik, akik mind kellő figyelemmel és szigorúan kezelik a jelenlegi helyzetet. Jelenleg minden beszállítónk visszaigazolta rendeléseinket Európa minden országából.

Természetesen ez hétről-hétre változhat az adott ország általános rendelkezéseinek megfelelően. Amint erről értesítést kapunk, informáljuk Önöket. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kialakult helyzetből adódóan várható szállítási határidő növekedés.

 

Központi raktárunkban történő saját fuvaros áruátvételkor

- a sofőr a raktári iroda területére illetve a raktártérbe nem léphet be.

- Kérjük, hogy a rakodás időtartama alatt a sofőr a gépjármű fülkéjében várakozzon.

- Kollégáink a rakodás után minden dokumentumot átadnak az autóban várakozó sofőrnek. 

 

Partnereink meglátogatása előtt az ő bevonásukkal megbeszéljük az alternatív egyeztetési lehetőségeket, hogy személyes találkozást csak a szükséges esetekben, egyetértésben tegyünk meg.

Hiszünk abban, hogy közös érdekünk a megfontolt és határozott cselekvés, biztosítva a partneri igények zavartalan ellátását.

Szíves megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

 

Köszönettel:

Szilágyi Jenő

vezérigazgató

Papyrus Hungária Zrt.