Booktoberfest, azaz őszi könyvünnep bajor hangulatban

4. vevőrendezvényünket tartottuk meg a Forgách utcai Cash and Carry áruházunkban, ezúttal a Budapest Design Hét hivatalos eseményeként.  

A téma a könyv, a könyvtervezés volt, melyet szakmai előadásokon, könyvkiállításon, alapanyag bemutatón és workshopon keresztül tettünk szemléletessé.
A több mint 100 résztvevő érdeklődéssel hallgatta Jonas Dahlqvist előadását, aki az Arctic Paper Munkedals képviseletében a környezetbarát papírgyártásról és a Munkedalban gyártott világszerte ismert és kedvelt Munken könyv- és design papírokról beszélt.
Második előadónk Suszter Viktor, German Design Award, Art Directors Club Award New York, ISTD Award és Red Dot Design Award díjas designer, design tanár, a Lead82 hosszú távú társalkotója és partnere, valamint az Eastern Design Conference társalapítója volt. A vágy titokzatos tárgya a Gutenberg galaxisban című előadásának a wabi sabi ismertetése adta az elméleti hátteret, melyet egy konkrét tervezési projekt bemutatása egészített ki gyakorlati oldalról.

Az előadások után a workshopra is regisztrált résztvevők egy egyedi jegyzetfüzetet készíthettek el a Kézművész csapata irányításával, melynek során egy Magyarországon ekkor nálunk debütáló kötészeti módszerrel dolgozhattak.
Az egész délután alatt látogatható könyvkiállítás példányait partnereink (nyomdák, kiadók, tervezők) bocsátották rendelkezésünkre, melyek között rangos nemzetközi elismerésekben részesült munkák is megtalálhatók voltak.

A rendezvényt kötetlen szakmai beszélgetések illetve bajor stílusú catering zárta.

Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki jelenlétével megtisztelte az eseményt!

A rendezvény lebonyolításában segítségünkre voltak:
Flow Art Decor
Kézművész

A rendezvényünkről már beszámoltak:
Magyar Grafika Online

Képes beszámolunk megtalálható Facebook oldalunkon:
Facebook - Papyrus Hungária

A workshopon a noteszhez a következő papírokat és kartonokat használtuk:
Cyclus Offset, FocusArt Natural, FocusArt Cream, Gmund Colors Heavy, Foldkraft, Burano, Flora, Gmund Original Vergé, MultiArt Silk