Bemutatkozik a Papyrus Hungária Zrt.

A Papyrus Hungária Zrt. Magyarország egyik legnagyobb papírnagykereskedő vállalata.

A Papyrus Hungária Kereskedelmi Zrt. Magyarország egyik vezető papírnagykereskedője.

Célunk, hogy ez ne csak a forgalmazott termékek minőségében nyilvánuljon meg, hanem a vállalatunk által nyújtott szolgáltatások sokszínűségében és jellegében is.

Ennek részét képezi honlapunk, valamint az itt elérhető európai szinten is egyedülálló e-szolgáltatásunk.

Hazai háttér

1998 márciusában a svéd Stora (lásd később) megvásárolta a hazai piacon jól ismert Papírker Rt.-t. Ekkor a cég neve STORA PAPIRKER Rt. -re változott, és ezzel együtt nem csak a cég felépítése, de filozófiája is megváltozott. Ezt a vevőkkel való együttműködés jellemzi, melynek megvalósításához több változtatást hajtottunk végre.

Termékválasztékunkból:

>> Mázolatlan papír és karton
>> Mázolt papír és karton
>> Színes papír és karton
>> Kreatív papír és karton
>> Irodai papírok
>> Dobozkartonok és kötészeti lemezek
>> Csomagoló termékek
>> Műszaki termékek

Termékválasztékunkat a széles piaci igényeknek megfelelően alakítottuk, bevezettünk egy új számítógépes rendszert a SAP-t, melynek segítségével vevőink kiszolgálása naprakésszé és gördülékennyé válhatott.

Nemzetközi háttér

A svéd STORA a világ legrégebbi cége, eredete 1288 -ra vezethető vissza. A cég 710 éves múltja a stabilitást és a mindenkori piaci igényekhez való alkalmazkodást sugallja.

1998-ban a svéd STORA és a finn ENSO cég fúziónált, ezzel létrehozva a világ egyik legnagyobb papíripari vállalkozását, évi 13.050.000 tonna termelési kapacitással és 9.9 milliárd Euro forgalommal.

2008-ban a StoraEnso az új üzleti stratégiájának szellemében úgyhatározott, hogy eladja a Papyrus csoportot az Altor befeketető csoportnak. 

Papyrus Hungária Zrt.

1999 október 15 -én a vállalat nevet változtatott. Erre azért volt szükség, mivel a StoraEnso csoport tagjaként vállalatunk is felvette az egységes arculatot és nevet, a csoport más tagjaihoz hasonlóan. A StoraEnso kereskedelmi hálózatát egész Európában Papyrusnak hívják, így lett vállalatunk Papyrus Hungária Kereskedelmi Rt.

Ez a név, úgy érezzük, kötelez bennünket. Már a klasszikus görögök is papiruszon örökítették meg például Homérosz és Arisztotelész munkáit. A civilizáció fejlődését segítő ötleteket, felfedezéseket szintén a papirusz közvetítette. Törekvésünk, hogy a jövőben is ezt a szellemiséget szolgáljuk.

Reméljük, hogy új szolgáltatásainkkal az Önök segítségére leszünk, hisz tudják, Bennünket a név kötelez:

Papyrus - amire a civilizáció épül