Bemutatkozik a Papyrus Hungária Zrt.

A Papyrus Hungária Zrt. Magyarország egyik vezető papírnagykereskedője.

Célunk, hogy ez ne csak a forgalmazott termékek minőségében nyilvánuljon meg, hanem a vállalatunk által nyújtott szolgáltatások sokszínűségében és jellegében is.

Történetünk:

1998. márciusában a svéd Stora (később, a finn Ensoval való egyesülés után StoraEnso) megvásárolta a hazai piacon jól ismert Papírker Rt.-t. Ekkor a cég neve Stora Papírker Rt.-re változott, és ezzel együtt nem csak a cég felépítése, de filozófiája is megváltozott. Ezt a vevőkkel való együttműködés jellemzi, melynek megvalósításához több változtatást hajtottunk végre.

1999. október 15-én a vállalat nevet változtatott. Erre azért volt szükség, mivel a StoraEnso csoport tagjaként vállalatunk is felvette az egységes arculatot és nevet, a csoport más tagjaihoz hasonlóan. A StoraEnso kereskedelmi hálózatát egész Európában Papyrusnak hívták, így lett vállalatunk neve Papyrus Hungária Kereskedelmi Rt. majd később Zrt.

2002-ben bevezettük e-kereskedelmi szolgáltatásunkat, melyet azóta is folyamatosan feljesztünk.

2005-ben a StoraEnso megvásárolta a német központú Schneidersöhne papírnagykereskedő csoportot, melynek magyarországi leányvállalata 2006-ban beolvadt a Papyrus Hungária Zrt.-be, ami egy nagyságrendi forgalom és piaci részesedés novekedést hozott.

2006-ban többéves fekészülés, rendszeres TQM önértékelések eredményeként egy sikeres pályázatot követően "kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet" kategóriában elnyertük a Nemzeti Minőségi Díjat.

2008-ban a Papyrus csoportszintű projektje keretében új vállaltirányítási rendszert vezettünk be (SAP), így egy európai szinten integrált, közös rendszerben dolgozunk a csoport többi vállalatával együtt. Az új rendszer segítségével tovább tudjuk fejleszteni folyamatainkat, hogy vevőink kiszolgálása még gördülékenyebb legyen.

2008-ban a StoraEnso az új üzleti stratégiájának szellemében úgy határozott, hogy eladja a Papyrus csoportot az Altor, Triton és Roosgruppen magántőke befektetési alapoknak.

2009-ben csatlakoztunk a Papyrus csoportszintű FSC® tanúsításához, majd 2011-ben a PEFC™ tanúsítást is megszereztük.

2010-ben új, központi raktárba költöztünk az M0-ás mellett található BILK logisztikai központba, ahonnan napi szinten látjuk el partnerinket egész Magyarországot lefedve.

2017-ben anyavállalatunk új nevet kap, Optigroup AB lesz. Ez a változás tükrözi azt a lépésről lépésre történő átalakultást, melynek során az Optigroup csoport a papírnagykereskedelem mellett további üzleti szegmensekben történő akvizíciókkal egy európai szolgáltató csoporttá kíván válni. A papírnagykereskedelem mellett a csoport a higiéniai termékek, ipari csomagolás, munkavédelem, élelmiszer csomagolás területén működő cégek felvásárlásával és fejlesztésével folyamatosan növekekszik.

2018-ban megalapítottuk ipari csomagolási üzletágunkat, mely azóta is dinamikusan fejlődik.

2021. március 1-vel a Papyrus Hungária Zrt. megvásárolta a Trend Papír Kft üzleti tevékenységét és ezzel belépett a higiéniai termékek és élelmiszercsomagolások piacára is. Ezzel a lépéssel termékválasztékunkat tovább szélesítettük, és erősítettük piaci jelenlétünket.

2021. decemberében az Optigroupot tulajdonló befektetési alapok eladták a csoport többségi részesedését az FSN Capital befektetési alapnak. Az új tulajdonos célja további vonzó termékkörök és szolgáltatások bővítésével a fenntartható fejlődés biztosítása.

2022. márciusában megszereztük az ISO9001 minőségirányítási és ISO14001 környezetirányítási tanúsításokat, mely lépés igazolja a minőségi termékek és szolgáltatások iránti elkötelezettségünket és a környezeti lábnyomunk csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinket.

 

Supporting you - ez a küldetésünk

A Papyrus magyar piacon és a Papyrus csoport részeként az európai kontinens 16 országában is egyike a vezető papír, ipari csomagolás és higiéniai termék nagykereskedőknek és széles termékválasztékával több mint 30.000 vevőt szolgál ki naponta. Fő küldetésünk, nem csak az, hogy megfelelő termékeket, személyre szabott logsztikai szolgáltatásokkal, szakértő és barátságos kollégáink segítségével, fejlett rendszereket és technológiákat használva juttassuk el partnereinkhez. Ennél tovább megyünk és olyan szolgáltatásokat kínálunk, melyek megkönnyítik partnereink mindennapi munkáját.