A Papyrus Hungária megkapta az FSC® és a PEFC™ minősítést

A Papyrus Csoport mindíg nagy hangsúlyt fektetett a környezetvédelmre. Ez abban is megnyilvánul, hogy az általunk kínált papírok zöme rendelkezik a legelterjedtebb környezetvédelmi tanúsítványokkal.
A Papyrus Hungária Zrt. 2009. május 13-án megkapta az FSC® minősítést, csatlakozva a Papyrus AB csoport szintű FSC® tanúsítványához, amivel jelentős lépést tett előre a környezettudatosság terén.
2011. év során a Papyrus Hungária Zrt. megszerezte a PEFC™ minősítést is. Így a két legelterjedtebb környezetvédelmi tanúsítvánnyal tudunk papírt kínálni kedves partnereinknek.

Az FSC® azt garantálja, hogy az erdőben kitermelt fától egészen késztermékig ellenőrzött ún. "Felügyeleti Láncon" belül marad a termék. Ez mindaddig megvalósul, amíg a láncban résztvevők - legyen az a fakitermelő, cellulózgyár, papírgyár, nagykereskedő, nyomda, kiadó - rendelkezik FSC® tanúsítvánnyal és betartja az FSC® szigorú szabályait, előírásait. Hazánkban néhány nyomda, feldolgozó, illetve kiadó rendelkezik már FSC® tanúsítvánnyal. Ezek száma az elkövetkezendő években minden bizonnyal nőni fog, hiszen a tanúsítvány megléte versenyelőnyt jelent, egyelőre elsősorban az export piacon.

FSC-PEFC 

A PEFC™ (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes - Erdőtanúsítási Rendszereket Támogató Program), mely a második legfontosabb erdőtanúsítási rendszer. A PEFC™-t az európai fakitermelő ipar hozta létre az erdőtulajdonosokkal együttműködve. A PEFC™ tanúsítvány egységes támogatást nyújt és különböző nemzeti, helyi és regionális tanúsítási program elismerését élvezi. Például amerikai, kanadai és ázsiai tanúsítási programokat is a magáéval egyenrangúnak ismer el a PEFC™, és lehetővé teszi az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező termékek PEFC™ megjelöléssel történő forgalmazását Európában. A PEFC™ elkötelezett a fenntartható erdőgazdálkodás mellett, mely megegyezik az erdőtulajdonosok érdekeivel. Az értékelési kritériumai eltérnek az FSC®-étől, de a feldolgozás és a forgalmazás megfigyelési módszereiben nincs különbség (felügyeleti lánc).
A tanúsítást független harmadik fél auditorok végzik. Néhány európai erdő mind FSC®, mind PEFC™ tanúsítvánnyal rendelkezik. Ideális esetben közösen elismert lehetne a két rendszer, de jelenleg ez nem elvárható.

Papyrus Hungária kínálatában 2009. májusától megjelentek az FSC tanúsított termékek, melyek köre folyamatosan bővül. Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy ezek a termékcsoportok megfelelnek a fenti elvárásoknak és ezen termékek vásárlásával hozzájárulnak a föld erdőinek megóvásához, a fenntartható erdőgazdálkodás biztosításához.

FSC tanúsítvány 

PEFC tanúsítvány