Opdatering: Nymöllas papirproduktion igen på 100%

2. januar 2019

Det er glædeligt at kunne meddele, at vandstanden igen er normal ved Nymölla, og at papirfabrikken nu producerer med en kapacitet på 100%. Da Nymölla nu skal indhente de mange restordrer, som følge af situationen de seneste måneder, forventes det dog først, at leveringssituationen er normaliseret medio februar. Vi og Stora Enso takker for alles tålmodighed i denne særlige situation.
 

19. december 2018

Situationen med manglende regn ved Nymölla er stadig kritisk for papirproduktionen. Det har regnet mindre i området end i resten af Sverige. Nymölla fortsætter derfor med at levere 50% af den normale produktion. Det betyder, at der desværre vil være en del restordrer i sortimentet. Nymölla forventer at starte 2019 med fortsat at producere med en kapacitet på 50%.


22. oktober 2018

Regnen i lokalområdet ved Nymölla er fortsat udeblevet. Nymölla anvender normalt 60.000 liter pr. minut til produktionen. Det er vand som renses og genanvendes, inden overskydende vand ledes ud i Østersøen.

Grundet det manglende vand kan Nymölla kun levere 50% af den normale produktion. Det betyder, at vi kun får leveret 50% af vores normale bestillinger i oktober og november. For at få mest muligt papir ud af produktionen, produceres der kun 80 g A4 uden huller, pakket á 500 ark.

Det forventes, at der skal falde min. 150 mm regn, før vandstanden stiger. Men der er mange usikkerheder i beregningerne, da der ikke tidligere har været vandmangel på Nymölla, siden fabrikken blev bygget i 1970’erne. Ifølge vejrudsigten forventes der at falde 40 mm de næste 14 dage. Stora Enso gør hvad de kan for at producere papir, men denne besynderlige situation er desværre underlagt force majeure.
 

2. oktober 2018

Stora Enso Paper OY har informeret om, at Nymölla Mill i Skåne, der producerer papirserierne Plano, SKY og Multicopy, i øjeblikket oplever en usædvanlig situation grundet mangel på nedbør. Den udeblivende regn betyder, at den elv som leverer vand til papirproduktionen, ikke har den vandtilstrømning som kræves for at producere papir på fuld kapacitet.

Stora Enso understreger, at de gør alt, hvad der står i deres magt for at få maksimalt udbytte af den nuværende vandtilstrømning, men at det i øjeblikket er uvist, hvornår papirfabrikken igen kan producere på fuld kapacitet.

Grundet Nymöllas størrelse og produktionskapacitet i Europa, er det desværre ikke muligt at erstatte den manglende papirproduktion. Stora Enso beklager naturligvis situationen, der er resultatet af naturens kræfter og derfor underlagt force majeure.

For eventuelle spørgsmål kontakt venligst produktchef Stig Pfefferkorn på tlf. 2363 4465 eller via e-mail stig.pfefferkorn@papyrus.com.

Denne side opdateres, når vi har nyt om situationen.