Tal og fakta

Papyrus er en af Europas førende grossister inden for papir, emballage og forbrugsartikler med en omsætning på 452,3 mio. € i 2020. Papyrus er repræsenteret i 16 europæiske lande og forsyner mere end 30.000 kunder med et bredt sortiment af grafisk papir, kontorpapir, emballageprodukter og forbrugsartikler.

Papyrus i Danmark
Hovedkontoret er placeret i Skovlunde. I Vejle har vi salgskontor og et outsourcet lager med plads til 18.000 paller.

Ejerforhold
Papyrus er ejet af den svenske koncern OptiGroup.

Historie
Papyrus A/S er etableret i 1999 ved en fusion af de to gamle kendinge i branchen: Borch/Winther A/S og HC-Papir as, med rødder tilbage til 1800-tallet.

Papirgrossisten Borch/Winther blev grundlagt i 1971 ved en fusion af C.C. Winther (stiftet i 1868) og Viggo Borch (stiftet i 1918).

Papirgrossisten HC-Papir blev etableret i 1990 ved en fusion af Havreholm Papir (grundlagt i 1837) og H. Christensen & Søn (grundlagt i 1880).

Navnet Papyrus er inspireret af papyrusplanten, der fra det gamle Ægypten har været et symbol på vækst og fornyelse. Papyrus er samtidig navnet på det papirlignende materiale, man har skrevet på fra tiden omkring år 3000 før Kristi fødsel. Symbolet i Papyrus-logoet er inspireret af papyrusplantens form, men det kan også symbolisere en åben bog eller papiret på vej gennem en trykpresse eller en printer - alt sammen noget det relaterer til vores forretningsområder.